De Hulleman stam

Hulleman stam

In memoriam

Hulde aan een groot fokker

Op dit moment ben ik bezig samen met andere bekende fokkers om de Hulleman stam voort te zetten.

Mijn gewaardeerde  kippenvriend de heer Hulleman is eind november 2008 overleden op 85 jarige leeftijd en heeft 40 jaar zijdehoenders gefokt.

Zelf creëerde hij kleuren alles op zijn eigen manier. Dit houd in dat deze dieren totaal onverwant zijn aan dieren die bij de fokkers zitten.  Een eigenzinnige man die geheel zijn eigen gang ging wat zijdehoenders betrof.

Vele fokkers zijn in de loop der jaren bij hem langs geweest om dieren aan te schaffen.

Hij schonk mij  enkele dieren van zijn lievelingskleur zilverpatrijs.  Dit was eigenlijk niet de bedoeling maar ik kon er echt niet onderuit om deze wens van hem onvervuld te laten.  Ik kreeg zelfs de kans niet om nee te zeggen. Hij duwde ze me vol trots  in de handen met de woorden 
“een kadootje, die zijn voor jou als dank”.

Dit vergeet je nooit meer.

Deze kleur wil ik samen met mijn Belgische kippenvriend voortzetten. Tevens zijn er dieren uitgewisseld en uitgeleend om deze  Hulleman kippenstammen ((= een bepaalde bloedlijn (familie)) voort te zetten.

Via deze site en de site van Dhr. Camille Breesch zal ik u  van tijd tot tijd op de hoogte houden van de resultaten van de zilverpatrijzen .

De fokkers die dieren van hem hebben overgenomen konden hem geen groter plezier doen dan de  Hulleman stam proberen in  stand te houden.

Op dit moment lopen er al enkele kuikens rond !!!

Van Weleer

Onze heer Hulleman, terecht fier aan z’n apparatuur van toen.
Het is daarom fantastisch om te zien dat ook het vooroorlogse materiaal zijn diensten deed en daar waar nodig een even groot plezier verschafte aan de man, net zoals dat aan de meesten van ons heden ten dage  nog altijd hetzelfde doen.

Broedmachines met lampen, ook vandaag worden ze nog gemaakt. Het is niet steeds noodzakelijk om met de hoogst haalbare elektronische “hightech” machines kuikens te laten uitkomen, trouwens, een kuiken weet daar toch niets van, en het is dan ook voor deze diertjes identiek hetzelfde uit welke machine ze komen, zolang de fundamentele regels gerespecteerd worden en als ze maar goed verzorgd worden achteraf.

Zoals je kan merken is tot op hoge leeftijd plezier te beleven aan onze prachtige hobby. Al is het dan mettertijd noodzakelijk om de dagelijkse uitrusting aan te passen, een schitterend idee is het om je transportmogelijkheden zodanig in te schakelen dat het een plezier blijft je diertjes te kunnen verzorgen en gezien de vitaliteit en schoonheid die deze uitstralen zullen ze  (met wat hulp van de kinderen) in ieder geval een prachtig kippenleven hebben gehad.