Aankoop dieren

Aanschaf dieren van mijn bekende foktomen wit, zwart en meerzomigzilverpatrijs met baard.Te koop Martha Van Dam
 
 
Bijna het gehele jaar zijn er wel enige dieren te koop. Veelal kuikens voor de liefhebberij deze kuikens hebben een klein schoonheidsfoutje aan de teenstand en zijn hierop direct bij uitkomst al door mij te selecteren.
 
Kuikens van 5 euro met klein foutje tot 7.50  1-3 weken  
Oudere kuikentjes 10,-- tot 12,50 1 maand garantie op overlijden

 
Volwassen dieren 
25,00 euro. 

Trio = 2 hennen (met hennen garantie ) en gratis haantje 50,00 euro.

 
 
Deze dieren zijn ontwormd en veelal geringd. Na augustus ook geënt tegen Pseudo Vogelpest. Ook op deze dieren 1 maand garantie op overlijden.
 
Opfokken van deze kuikens gaat erg makkelijk. Als u toevallig een broedse hen heeft dan kunnen ze gelijk onder de kip maar meestal is dit niet het geval.
 
Dan gaat u als volgt te werk
U neemt een cementkuip en legt daar een plankje overheen met een gleufje (voor het snoer ) in het midden.
Een wamtelamp of een gewone 75 watt lamp erboven (GEEN SPAARLAMP) en klaar is uw opfokbak. Grof zaagsel erin en een klein bakje voor het water met wat kiezels tegen het uitglijden en verdrinken in de waterbak. Een voerbakje want kuikens moeten wel de hele dag kunnen eten.
Zo krijgt u uw kippen supertam.
 
Ook kan een zg. Cavia kooi gebruikt worden met zo’n plastic kap met een bovenopening. Lamp erdoorheen en klaar is ook deze bak.
 
Bij aankoop van kuikens krijgt u van mij een zakje voer (gratis) en een opfokbeschrijving.
 
Garantie:
 
Ik geef 1 maand garantie bij opfok in een bak. Als er op dat moment nog dieren overtollig zijn kunt u gelijk een nieuwe komen halen anders kunt u het dier tot 1 jaar na aanschaf alsnog bij mij gratis komen afhalen.
 
Mocht u de pech hebben dat bij 4 gekochte kuikens het ook 4 hanen zijn dan krijgt u van mij nieuwe jonge kuikens om het nogmaals te proberen.
 
Bij aankoop van 5 kuikens en u heeft 4 hanen ook dan krijgt u 4 nieuwe kuikentjes.